Ingrid van Hees

Honden Opvoedkundige

Hondentraining op maat

Sinds een aantal jaren ben ik werkzaam op een hondenschool. Hierbij ben ik gegroeid tot hoofdtrainster. Ik geef hierbij les aan baasjes van puppy’s, pubers en volwassen honden. Van alle rassen, soorten en maten. In de loop der jaren leer je mensen te helpen en te ondersteunen in het trainen van hun hond, ofwel trainen van de baasjes/begeleiders van de hond. Daarnaast noemen we het wel training maar eigenlijk is het opvoeding natuurlijk. Dit is vanaf puppy leeftijd tot volwassen leeftijd.

Dit groeien van honden gaat niet zonder slag of stoot voorbij. Vooral als de hond in de puberteit zit heeft hij een goede begeleiding nodig die duidelijkheid geeft bij een hond en consequent is. Makkelijk is iets anders om deze periode door te komen en de juiste balans hierin vinden is echt niet makkelijk.

Tijdens het geven van training zie ik het regelmatig gebeuren dat de baasjes het niet meer weten en de handdoek in de ring willen gooien. Echt opvoedkundige problemen. Hierbij kan ik helpen en ondersteunen.

Achterhalen waar het dan even niet goed gaat door een goede observatie hoort er dan bij. Waar zit het? Is de baas niet duidelijk en niet consequent of is er misschien bij de hond iets aan de hand waardoor hij anders reageert. Lichamelijke klachten kunnen zich uiten in gedragsverandering en zelfs gedragsproblemen. Geestelijke klachten kunnen ook zorgen voor gedragsveranderingen of gedragsproblemen. Is er een juiste balans? Kan de hond zijn energie wel kwijt of moet hij juist eens wat rustiger aan doen en leren ontspannen? Hoe prikkelgevoelig is hij en hoe snel is dit om te buigen?

Tijdens het trainen/opvoeden van een hond begeleid je hem en zoek je de juiste balans voor jullie beide. Tijdens de privésessies zullen wij hier aan werken. Hoe begeleid ik mijn hond op de juiste manier waarbij je de juiste balans vind. Dit bestaat uit een goede band creëren met je hond waarbij er meer aandacht komt voor jou. Waarbij jullie samen een geheel worden. Waarbij duidelijk wordt wat wel en niet mag in jullie relatie. Ik gebruik daarbij de tools die voor handen zijn en die ik voor handen heb. Training op maat. 

Mochten er echt gedragsproblemen waar ik u niet mee kan helpen zal ik u ook doorverwijzen.

De privé lessen zullen aan huis zijn meestal in blokken van 5 lessen zijn. Er bestaat nu eenmaal geen quick-fix. Het is een keer per week een half uur intensief samen bezig gaan per keer bij uzelf in de buurt. De eerste afspraak zullen altijd 2 blokken aaneengesloten zijn. Uw dagelijkse problemen rondom huis worden hierin meegenomen. Mocht er gecombineerd moeten worden met massage, balansoefeningen of etherische olie etc. zal dit ook besproken worden.