Ingrid van Hees

Honden Opvoedkundige

Mijn naam is Ingrid van Hees

Geboren en getogen in Nijmegen.

Ik heb altijd een grote voorliefde gehad voor dieren in het algemeen, maar uiteindelijk zijn het de honden die mij het meest doen. Het zijn uiteindelijk enorme mooie spiegels die als je ernaar luistert je heel veel over jezelf vertellen.

Ik ben vanuit mijn werk en opleiding als dierenartsassistente er ook steeds meer in gaan verdiepen. Met als eindresultaat dat ik zelf thuis 2 bouviers heb rondlopen die wel opgevoed zijn beide. Ondanks dat ik vroeger er enorm bang voor was na gebeten te zijn door een bouvier. Daarnaast werkzaam ben in de hondenwereld op een ruim vlak van onder andere hondenmasseur tot hondentrainer. Eigenlijk bestaat bijna alles wat ik doe uit het helpen en werken, van en met honden en hun begeleider. En ik vind het heerlijk!

 

Mensen een spiegel voorhouden en leren wat hun hond nu eigenlijk verteld maar ook helpen met de algemene opvoeding van hun hond. Er is geen een hond die opgevoed geboren wordt en niet elke hond is even makkelijk. Maar het is de kracht van de begeleider die een hond vormt. En die kracht is niet fysiek. Vandaaruit mag ik mijzelf een hondenopvoedkundige noemen. Ik help daar mee in de opvoeding van een hond waar nodig en probeer de balans terug te brengen tussen een hond en zijn begeleider.

 

Hierbij heb ik diverse tools tot beschikking. Vanuit mijn brede interesses ben ik ook breed gaan denken. Het is nu eenmaal niet rechttoe rechtaan. Met als resultaat veel tevreden honden en begeleiders op elk vlak van wat ik aanbied. Of dit nu vanuit massage, balans en coördinatie of training en/of alles gecombineerd is. En daar doe ik het voor.